toine a

crkbo

Forgot?
Close

Forgot your Username?

You can user our username reminding facility.

Get Started
Forgot?
Close

Forgot your Password?

Enter your email address and we'll help you reset your password.

Get Started

De tweede druk is verschenen in januari 2018 volledig herzien met veel nieuwe hoofdstukken. Op dit moment is deze druk uitverkocht.

De derde druk is in voorbereiding en wordt verwacht op 18 mei 2021.

tweede druk finale

Er is de mogelijkheid om een pre-order te plaatsen via www.2010uitgevers.nl 

Het boek kost € 40,00 inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

Een methodische aanpak in de sportrevalidatie is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers: (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers.
De revalidatieboom, kortweg de rehaboom, is een unieke manier van revalideren die
Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd. Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.

Het revalidatiemodel ‘De rehaboom’ is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen – snelheid, kracht en uithoudingsvermogen – uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen.
Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.
De rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. Dit revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie.

Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en vijfvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter, jarenlang als bondscoach van de KNAU verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij o.a. werkzaam bij de opleidingen van de KNAU en van 2000-2005 en 2009-2013 als conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord I. Op dit moment is hij nog als docent actieve revalidatie werkzaam bij het NPi (Nederlands Paramedisch Instituut) en tot januari 2020 bij zijn eigen instituut International Institute for Training waar hij opleidingen verzorgde. Dit opleidingenpakket is overgedragen aan Opleidingen2000 van Tim Schoormans www.opleidingen2000.nl .

De Rehaboom is gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau, nummer 1070122 en 1219169

 

tweede druk finale
De derde druk is beschikbaar
vanaf 18 mei 2021
Bestellen

twitter 

facebook

linkedin  

wikipedia